söndag 23 augusti 2009

Fett i överflöd?


Ibalnd måste jag nog vara naiv, jag trodde verkligen inte att någon kunde komma på en sådan idé, det är verkligen vidrigt. Så vad pratar jag om? Svaret är Heart Attack Grill i Arizona USA. Det är en hamburgerbar, men inte vilken som helst. Inredningen påminner om ett sjukhus, ägaren är läkaren, servitriserna är sjuksköterskorna, you get the drill. Här inne badar all "mat" i fett. Om du skulle ha turen att väga tillräckligt mycket, så äter du gratis, i resten av ditt korta liv. Istället för en salladsbar har de, ni gissade rätt, en pommes fritesbar.

Som ni ser är deras meny riktigt vidrig. Det enda de skall ha cred för är att de inte sticker under stol med vad deras mat gör med ens kropp. De är väl medvetna om det och har det som en del i deras reklam. Jag tycker att en vanlig hamburgare är sjukt stor, men deras minsta är gigantisk. Inte konstigt att folk dör för att deras hjärtan inte orkar mer. Så vilka äter där? Folk som ser ut att behöva motionera lite oftare. Nåja, som min internetvän säger, en sådan resturang skulle bara fungera i USA, och jag tror han har rätt.

Ha det fint allihopa och tänk på vad ni stoppar i er!

tisdag 11 augusti 2009

I jakten på kattsand

Kattsand, detta ständiga problem fös oss kattägare. Vi har testat många olika sorter men blir aldrig riktigt nöjda. Vi har testat åtta olika sorter av olika kvalitet. Den första vi testade var Euroshoppers. Den är billig, ca 24:- och den räcker relativt länge om man har en katt, vilket vi inte har. Tyvärr suger den inte åt sig så bra och den luktar rätt illa. Har man ont om pengar är den mest prisvärd. Den får 5/10 av mig och Ling.

Nästa vi testade var Miss Cat. Den klumpar inte alls och lukten är hemsk. Dessutom är den dyrare än Euroshopper fast sämre kvalitet. Vi gav den 3/10.

Sedan hittade vi den, den mest ultimata kattsanden vi hittat hitills. Klumpe Kompakt. Vi hittade den på Ö&B av en slump. Finkorning. Blev helt chokerad över hur bra den sög upp och vilka små fina kakor det blev. Den är inte dyr heller, 79:- för 10kg. Dessutom så luktar den inte. Den har dock två stora fel. Det blir väldigt sandigt eftersom den är så finkornig att katterna lätt släpar med sig sanden, dessutom har den innehållit fel sand ett par gånger, nämligen vanlig Klumpe. Att vi slutade köpa den beror på att den tog slut, men vi hoppas att den kommer tillbaka, tills vidare letare vi ersättare. Vi ger den 8,5/10.

Vanlig klumpe är en bra kattsand, trots att den inte är kompakt är det ungefär samma som de andra sorterna som klassas som kompakta, skall gå in på dem mer tydligt sedan. Den grusar såklart också en del. Vi ger den 7/10.

ICA kompakt är ungefär som vanliga Klumpe, men mycket dyrare för mindre innehåll. Det är dens största fel. Desssutom är den inte alls lika bra som Klumpe Kompakt. Vi ger den 6/10.

Witakraft Kompakt är precis likadan som ICA kompakt, fast dyrare för mindre innehåll. Så den är inte alls bra. Förpackning är snygg och den låter himla bra, men det är den inte. Vi ger den 5/10.

Den sista vi har testat heter Katty. Sanden är extremt grovkornig och dyr för såpass lite och för den kvalitén. Den suger inte alls upp bra eftersom den är så grov. Det positiva med grovheten är att katterna inte drar med sig så mycket ut, dessutom luktar den inget. Vår poäng till den är 4/10.

Vår jakt på den ultimata kattsanden fortsätter och när hittat flera andra sorter kommer en liten recension av dem att hamna här, precis som denna. Ett tips är att använda doftpulver anpassat till kattsand. Vi använder Catman - Cat Sand Fresh, den luktar väldigt gott så det känns aldrig ofräsch i lukten.

Ni får gärna tipsa om kattsand!

Ha det fint!

måndag 3 augusti 2009

Bussar, Beyoncé och allmän idioti

Eftersom det regnar så kraftigt idag att jag vaknade av det, så ville jag såklart inte att Ling skulle behöva gå till jobbet, så han fick ta mitt busskort. Kl 12.21 gick bussen härifrån och han skulle vara framme uppe vid sitt jobb kl. 12.48, men icke. Först var bussen försenad, sedan skulle de byta chafför. Det där är sådant de skall ha med i beräkningarna, står det att bussen skall avgå en viss tid skall den det, och inte mer med det. Detta resulterade i att Ling är försenad. Han har inte hunnit stämpla in än och han börjar kl 13.00, klockan är just nu 13.03. Detta är sådanadär småsaker som bara irriterar som är helt onödiga. De får ju planera in sådant liksom.

Halo, med Beyoncé. Är den pretto eller bara fin? Ling och jag har rätt skilda meningar om detta. Jga gillar den medan han tycker att den bara är pretto. Jag kan till viss del hålla med, men jag tycker ändå att den är rätt fin och själva uppbyggnaden på låten gillar jag rätt starkt. Tycker förövrigt att Bayoncé har gått och blivit lite pryd, hennes senaste videos har alla varit i svart/vitt, samt att all porrighet som hon utsöndrade innan är som bortblåst. Dessutom har hon på sig helt oheta och osmakliga krationer som bara signalerar "NO SEX!", hur tråkigt är inte det? Har hon gått och blivit "vuxen", eller får hon känna på lite herdelig svartsjuka? Jag tycker att det är ganska kul att spekulera i detta.

Ha det fint!

söndag 2 augusti 2009

Besvikelse angående glass

Ben & Jerry's, vad kan man säga? Har bara testat tre sorter, den första minns jag inte, men det är inte den jag skall koncentrera mig på. De två senaste jag provade hette Strawberry Cheesecake och New York Super Fudge Chunk. Vad besviken jag blev! Strawberry Cheesecake lät så himla god, och jag älskar ju DrömYoghurt med Strawberry Cheescake så jag tänkte att denna kan nog vara god. Icke! Den var så salt, så sjukligt salt att jag seriöst inte klarade av att äta mer än ett par matskedar. Synd blev det om Freddy (aka Ling/Lingling) som fick äta upp resten. Jag tokvägrade.

Någon dag senare testade vi den andre. God, till att börja med. Vit och mörk choklad i samt massor av olika nötter i chokladglass. Det låter ju hur underbart som helst, men efter en stund kändes det bara FÖR MYCKET. Det blev liksom lite äckligt, fastän den var mycket bättre än den förra.

Jag tror att Ben & Jerry's problem är att de är för mycket. De stoppar i för mycket av allting och det blir bara en hafsig sörja som låter god, verkar god, men i slutet faller ganska så platt. Jag känner att de är överreklamerade och förstår inte alls deras storhet. Priset då? För två små burkar betalade vi 106 riksdaler. Inte värt det enligt mig, men tydligen går konceptet hem. Nej, jag föredrar faktiskt Carte d'Or - Rocky Road, chokladglass med mörk choklad och marsmallows. Mumma! Kommer jag att sluta äta Ben & Jerry's? Kanske, det får tiden utvisa ^^

Ha det fint!

Välkommen!

Välkommen till min blogg!

Tänkte börja med en introduktion om vem jag är och vad jag gör här. Jag heter Zuzanne och är född -87. Jag bor på Tullen i Borås tillsammans med min fästman Freddy. I hemmet har vi även en massa katter, i skrivande stund sex stycken, fast tre av dem är kattungar som skall ha nya hem. Så småningom flyttar även min älskade hund Silke till oss =) Ibland bor dessutom Freddys barn Lucas och Gabriella hos oss.

Det min blogg kommer att handla om är lite av varje; mode, mat, musik, film, åsikter, tankar om olika företeelser etcetera. Hade aldrig tänkt att skapa en blogg, faktiskt, men de senaste dagarna har jag bara haft så många idéer att jag bara måste få ur dem, och det sker här ^^

Jag hoppas att ni som kikar förbi kommer att tycka att det var rätt så underhållande ändå, och inte "a complete waste of time". Ni får ursäkta nybörjarjoxxet, men så är det, någon gång måste man ju börja.

Ha det fint!