tisdag 11 augusti 2009

I jakten på kattsand

Kattsand, detta ständiga problem fös oss kattägare. Vi har testat många olika sorter men blir aldrig riktigt nöjda. Vi har testat åtta olika sorter av olika kvalitet. Den första vi testade var Euroshoppers. Den är billig, ca 24:- och den räcker relativt länge om man har en katt, vilket vi inte har. Tyvärr suger den inte åt sig så bra och den luktar rätt illa. Har man ont om pengar är den mest prisvärd. Den får 5/10 av mig och Ling.

Nästa vi testade var Miss Cat. Den klumpar inte alls och lukten är hemsk. Dessutom är den dyrare än Euroshopper fast sämre kvalitet. Vi gav den 3/10.

Sedan hittade vi den, den mest ultimata kattsanden vi hittat hitills. Klumpe Kompakt. Vi hittade den på Ö&B av en slump. Finkorning. Blev helt chokerad över hur bra den sög upp och vilka små fina kakor det blev. Den är inte dyr heller, 79:- för 10kg. Dessutom så luktar den inte. Den har dock två stora fel. Det blir väldigt sandigt eftersom den är så finkornig att katterna lätt släpar med sig sanden, dessutom har den innehållit fel sand ett par gånger, nämligen vanlig Klumpe. Att vi slutade köpa den beror på att den tog slut, men vi hoppas att den kommer tillbaka, tills vidare letare vi ersättare. Vi ger den 8,5/10.

Vanlig klumpe är en bra kattsand, trots att den inte är kompakt är det ungefär samma som de andra sorterna som klassas som kompakta, skall gå in på dem mer tydligt sedan. Den grusar såklart också en del. Vi ger den 7/10.

ICA kompakt är ungefär som vanliga Klumpe, men mycket dyrare för mindre innehåll. Det är dens största fel. Desssutom är den inte alls lika bra som Klumpe Kompakt. Vi ger den 6/10.

Witakraft Kompakt är precis likadan som ICA kompakt, fast dyrare för mindre innehåll. Så den är inte alls bra. Förpackning är snygg och den låter himla bra, men det är den inte. Vi ger den 5/10.

Den sista vi har testat heter Katty. Sanden är extremt grovkornig och dyr för såpass lite och för den kvalitén. Den suger inte alls upp bra eftersom den är så grov. Det positiva med grovheten är att katterna inte drar med sig så mycket ut, dessutom luktar den inget. Vår poäng till den är 4/10.

Vår jakt på den ultimata kattsanden fortsätter och när hittat flera andra sorter kommer en liten recension av dem att hamna här, precis som denna. Ett tips är att använda doftpulver anpassat till kattsand. Vi använder Catman - Cat Sand Fresh, den luktar väldigt gott så det känns aldrig ofräsch i lukten.

Ni får gärna tipsa om kattsand!

Ha det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar